06 13 83 4001
jeroen@rijschoolskill.nl

Rijbewijs voor je 18e

Wist je dat het mogelijk is om in het bezit te zijn van je autorijbewijs voor je 18 jaar oud bent. Je mag al eerder beginnen met rijlessen en je kunt ook voor je 18e het praktijkexamen afleggen. Er zitten nog wel een aantal regels aan verbonden, deze zijn hieronder voor je weergegeven.

Rijles vanaf 16 jaar

Je eerste autorijles mag je volgen vanaf de dag dat je precies 16 en een half jaar oud bent. Vanaf deze dag kun je beginnen met rijlessen. De rijschool waarbij je de rijles zult volgen dient net zoals rijschool Skill te zijn aangesloten bij 2todrive. De autorijles is vergelijkbaar met de rijles van iemand die wel 18 jaar oud is. Voertuigbeheersing zal de eerste lessen centraal staan.

Praktijkexamen op je verjaardag

Als de rijlessen voorspoedig verlopen en je bent geslaagd voor het theorie examen dan is het mogelijk om op je 17e verjaardag het praktijkexamen af te leggen. Mocht je slagen, dan is dit natuurlijk een prachtig verjaardagscadeau.

Je bent geslaagd en nu?

Je bent 17 jaar en in het bezit van je autorijbewijs, wie wil dat nou niet? Omdat je nog geen 18 jaar oud bent dien je tot dit moment te rijden onder begeleiding. Zo kun je extra ervaring op doen tot het moment dat je zelfstandig de weg op gaat.

De begeleider

Niet iedereen in het bezig van het rijbewijs mag als begeleider fungeren. Er zijn een aantal eisen waaraan de coach moet voldoen. Zo moet de begeleider onder andere:

  • In het bezit zijn van de begeleiderspas
  • Minimaal 5 jaar in het bezit zijn van rijbewijs B
  • Nuchter zijn van alcohol, drugs of medicijnen
  • Ben jij nog geen 18 en wil je alvast beginnen met rijlessen en eerder dan al je leeftijdsgenoten in het bezit zijn van je rijbewijs, dan ben je bij rijschool Skill aan het juiste adres!

    Aanmelden proefles
    * De kosten van de proefles bedragen €20,- voor 60 minuten. Wordt je na de proefles leerling bij Rijschool Skill, dan verrekenen we dit bedrag met het lesgeld en is de proefles dus gratis!