06 13 83 4001
jeroen@rijschoolskill.nl

Rijschoolkeuze

Rond het 18e levensjaar is het rijbewijs iets speciaals. De rijlessen en alles wat hier bij komt kijken zullen je dan ook heel je leven bij blijven. Om een zo goed mogelijke keuze te maken is het verstandig om rekening te houden met een aantal punten. De punten waar je rekening mee dient te houden zijn hieronder beschreven:

Tarieven

De kosten per uur worden veelal als eerste bekeken. Om een inschatting te maken van de totale kosten is het belangrijk om te weten wat een rijles kost per uur. Ondanks dat je niet weet hoeveel lessen je precies nodig hebt is het goed om te weten welke prijzen de rijschool hanteert om een grove inschatting te kunnen maken.

Duur van de rijles

Een lesuur betekent niet bij alle rijscholen hetzelfde. Bij de ene rijschool is een lesuur 45 minuten terwijl een lesuur bij de andere rijschool 60 minuten duurt. Het voordeel voor de rijschool is dat het lijkt dat zij goedkoper zijn dan andere rijscholen. Doordat de rijles 45 minuten duurt en geen 60 minuten kunnen zij ook naar buiten treden met driekwart van de lesprijs ten opzichte van andere rijscholen. Het nadeel voor jou als leerling is echter wel dat je rijles ook 15 minuten korter duurt. Je hebt ieder ‘lesuur’ dus 15 minuten korter de tijd om naar je rijexamen toe te werken.

Grootte van de rijschool

Rijscholen zijn er in verschillende groottes. Zo kun je kiezen voor een kleine of een grote rijschool. Een voordeel van een grotere rijschool is dat er meerdere instructeurs zijn bij wie je rijles kunt volgen. Dit kan echter ook een nadeel zijn, bij een kleinere rijschool zal je altijd dezelfde instructeur hebben. Rijles van één instructeur zorgt voor een beter zicht op je vorderingen. Bij de kleinere rijscholen zal je ook direct contact hebben met de instructeur voor bijvoorbeeld het inplannen van rijles, terwijl hier bij een grotere rijschool vaak nog een schakel tussen zit.

De instructeur

De laatste maar zeker niet onbelangrijke factor in dit rijtje is de instructeur. Een klik met de instructeur is erg belangrijk omdat je meerdere uren naast hem of haar zult plaats nemen. Het nemen van een proefles biedt vaak de uitkomst. Met een proefles zet je niet alleen de eerste stap naar je rijbewijs, je kunt ook kijken of het klikt met de instructeur.

Rijschool Skill

De prijs is veelal de factor met de meeste invloed, maar zoals je gelezen hebt zijn er nog meer belangrijke zaken bij het kiezen voor een rijschool. Misschien is rijschool Skill wel de rijschool voor jou, de beste manier om hier is achter te komen is een vrijblijvende proefles!

Onze (gratis) proefles, de eerste stap naar je rijbewijs!

Aanmelden proefles
* De kosten van de proefles bedragen €20,- voor 60 minuten. Wordt je na de proefles leerling bij Rijschool Skill, dan verrekenen we dit bedrag met het lesgeld en is de proefles dus gratis!